23.02.2015 10:36

"We moeten onszelf ook niet in de put praten"

Lasse Schöne (l.) en Davy Klaassen lopen van het veld in Arnhem na een verlies tegen Vitesse. (01-02-2015)
Lasse Schöne (l.) en Davy Klaassen lopen van het veld in Arnhem na een verlies tegen Vitesse. (01-02-2015)

Afgelopen donderdag had Ajax na rust veel moeite met Legia Warschau. Zondagmiddag was datzelfde het geval met Willem II. Tegen Legia kwam Ajax goed weg, maar op bezoek bij Willem II was dat niet het geval.

"Het is gewoon een feit dat we de laatste weken na rust niet brengen wat we moeten brengen", aldus Davy Klaassen tegenover het Algemeen Dagblad. "Ook nu incasseren we in het begin van de tweede helft een tegenslag en zakken we ver weg. Dat is gewoon zo. We praten daar over, maar ik weet nog niet hoe het komt."

Klaassen kampt nog altijd met een irritatie aan zijn buikwand en moet zich daarom telkens voortijdig laten wisselen. "Natuurlijk doet het me pijn dat ik er dan uit moet", vervolgt de middenvelder zijn verhaal. "Maar dat is nu eenmaal het beste voor me. Dat hebben we met de dokter zo afgesproken. Het voelt wel steeds beter. Of ik tegen Legia negentig minuten kan spelen? Ik hoop het, want die wedstrijd kan ons seizoen redden."

Aanstaande zondag staat er ook een belangrijke wedstrijd op het programma. "Zondag spelen we tegen PSV, maar die staan nu veertien punten voor. Uiteraard willen we daar een goed resultaat neerzetten, maar in de Europa League valt nog echt wat te winnen voor ons. Voor het duel met Legia hebben we ook gewoon een goede uitgangspositie. Zeker als we daar scoren. We moeten onszelf nu ook niet in de put praten. Het is niet zo dat we niet goed kunnen voetballen. Dat hebben we vaak genoeg bewezen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner