24.02.2015 20:40

Ajax A1 uitgeschakeld in de Youth League

Het is Ajax A1 niet gelukt om de goede groepsfase in de Youth League een vervolg te geven in de knock-outfase. De ploeg ging in Amsterdam onderuit na een penaltyserie tegen de leeftijdsgenoten van AS Roma.

De verwachtingen waren hoog bij de Ajacieden. Er werd al gesproken over een mogelijke finaleplaats, maar tegenstander AS Roma kwam fel uit de startblokken. Via de flanken werd de ploeg meerdere keren gevaarlijk, maar Tomáš Vestenický en Francesco Di Mariano konden van dichtbij het net niet vinden.

Ook Ajax kreeg kansen in de eerste helft, maar ook Robert Murić kon van dichtbij het net niet vinden. In de tweede helft kreeg Ajax een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen in Amsterdam, maar Abdelhak Nouri verzuimde om een penalty raak te schieten na een handsbal van een Romein. Doelman Gabriele Marchegiani stak een stokje voor de openingstreffer en oefende tijdens de wedstrijd al voor een strafschoppenserie. Omdat Invaller Vince Gino Dekker nog de lat raakte en ook AS Roma slordig bleek in het omgaan met kansen, moesten penalty's beslissen wie er naar de kwartfinale ging.

De Youth League kent geen verlenging, waardoor er meteen richting de penaltystip werd gegaan. De eerste tien penalty's werden allemaal geraakt en toen AS Roma ook de zesde strafschop raak schoot, lag de druk bij Carel Eiting, de jongste speler op het veld tijdens Ajax - AS Roma. De controlerende middenvelder ging voor een hard schot door het midden, maar Marchegiani kon met zijn been keren, waarmee hij zijn ploeg naar de volgende ronde hielp.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner