28.02.2015 18:18

Janmaat helpt Newcastle United aan zege

Met een puntgave assist op Papiss Cissé heeft Daryl Janmaat zaterdag Newcastle United aan een overwinning op Aston Villa geholpen. De rechtsback van de 'Magpies' leidde in de 37e minuut het enige doelpunt van de middag in (1-0).

Janmaat speelde net als doelman Tim Krul de hele wedstrijd, Vurnon Anita bleef op de bank. Daar zat ook de Argentijnse middenvelder Jonas Gutiérrez, die na lange tijd is hersteld van teelbalkanker.

Bij Aston Villa ontbrak de geschorste aanvoerder Ron Vlaar, Leandro Bacuna viel in de slotfase in. De ploeg uit Birmingham staat met 22 punten voorlaatste in de Premier League, met alleen Leicester City (18) onder zich. Newcastle bivakkeert in de middenmoot met 35 punten.

Erik Pieters boekte met Stoke City een nipte overwinning op Hull City. Peter Crouch maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt: 1-0.