28.02.2015 20:30

Fenerbahçe loopt wederom averij op

Fenerbahçe heeft zaterdag opnieuw belangrijke punten verloren in de strijd om het kampioenschap in Turkije. De ploeg van Dirk Kuijt kwam bij Konyaspor niet verder dan 1-1.

May Mahlangu zette laagvlieger Konyaspor al na acht minuten op voorsprong. Egemen Korkmaz redde halverwege de tweede helft een punt voor de bezoekers. Vorige week verloor 'Fener' op eigen veld al met 2-1 van Akhisar Belediyespor.

Door de twee wedstrijden op rij zonder zege is Fenerbahçe de koppositie kwijtgeraakt. Aartsrivaal Galatasaray pakte in de voorbije twee speelronden wel zes punten en staat nu bovenaan. Het gat tussen beide topclubs is opgelopen tot vier punten. Galatasaray won vrijdag al met 3-1 van Erciyesspor, mede door een doelpunt van Wesley Sneijder.