01.03.2015 20:28

Ook NAC niet mee met de voetbalpiramide

Robert Maaskant stond tijdens het oefenduel van NAC Breda met OH Leuven voor zijn officieuze rentree als oefenmeester van de Eredivisie-club. (08-01-2015).
Robert Maaskant stond tijdens het oefenduel van NAC Breda met OH Leuven voor zijn officieuze rentree als oefenmeester van de Eredivisie-club. (08-01-2015).

Het idee van de KNVB om met behulp van beloften- en amateurploegen een extra competitie te creëren om zodoende de doorstroming richting de Eredivisie een stimulans te geven, lijkt te sterven in de schoonheid. Veel ploegen willen niet meewerken.

De laatste Eredivisionist die zich heeft afgemeld voor het idee is NAC Breda. De Brabanders zien het niet zitten om hun beloftenploeg in een competitie boven de beloftencompetitie te plaatsen en blijven op het huidige niveau acteren. Dit meldt de club op de website.

Er zijn maar een paar ploegen die wel graag mee willen in het concept van de KNVB. Vitesse, AZ, FC Groningen, sc Heerenveen, FC Utrecht, FC Volendam, De Graafschap en Brabant United, een mengeling van de jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch, hebben hun jawoord gegeven.

Omdat lang niet iedere club dit idee ziet zitten, is het voor een ploeg als NAC Breda niet aantrekkelijk om over te stappen naar een nieuwe competitie. De oude competitie blijft voor een groot deel bestaan uit hetzelfde deelnemersveld, waardoor er geen verlies aan kwaliteit wordt geleden.

"Omdat veel andere Eredivisie- en Jupiler Leagueploegen ook besloten hebben om hun beloftenteams niet in te schrijven voor de piramide, blijft deze competitie sterk. Dat is tevens één van de redenen waarom we besloten hebben om Jong NAC in die competitie uit te laten komen en niet in te stromen in de voetbalpiramide", laat trainer Robert Maaskant weten.

De beloftenploegen van Ajax, PSV en FC Twente blijven voorlopig in de Jupiler League voetballen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner