08.03.2015 20:04

Update: De Graafschap wil Janssen inlijven

Tim Janssen van FC Midtjylland tijdens het duel tegen Brondby IF. (08-05-2014)
Tim Janssen van FC Midtjylland tijdens het duel tegen Brondby IF. (08-05-2014)

Tim Janssen traint vanaf maandag mee bij De Graafschap. De 28-jarige aanvaller was onlangs al op proef bij Willem II en mocht zijn conditie op peil houden bij Jong PSV Eindhoven, maar Janssen heeft zich nu bij De Graafschap gemeld. De spits zit sinds zijn vertrek bij FC Midtylland zonder club.

"Tim wilde graag weer met een club trainen en wij kunnen zo eens rustig kijken hoe fit hij is", aldus De Graafschap-trainer Jan Vreman op de clubsite van de Achterhoekers. "Tim is een ervaren speler." Janssen was sinds de zomer van 2009 actief in Denemarken. Hij speelde voor Esbjerg fB en FC Midtylland en kwam tot 33 treffers in 112 competitiewedstrijden.

Janssen doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar wist in Eindhoven nooit door te breken. Naast PSV stond de spits in Nederland ook onder contract bij FC Zwolle, FC Eindhoven, RKC Waalwijk en NEC Nijmegen. Janssen heeft 64 eredivisieduels achter zijn naam staan, daarin wist hij zestien keer te scoren.

Update: 08-03-2015 20:04:

Tim Janssen traint nog geen week mee bij De Graafschap, maar de club uit de Jupiler League is er al over uit. De ploeg wil de transfervrije spits zo snel mogelijk aan de selectie toevoegen. Dit bevestigt trainer Jan Vreman zondag.

"Ik heb zelf met Tim gesproken. We zullen zien hoe het uit zal pakken. De intentie is om hem erbij te krijgen." Volgens het regionale medium is het de bedoeling dat Janssen een contract tekent tot aan het einde van het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner