03.03.2015 21:34

Galatasaray eind op weg naar halve finale

Galatasaray is een heel eind op weg naar de halve eindstrijd van het Turkse bekertoernooi. De koploper van de Süper Lig versloeg Manisaspor, een degradatiekandidaat uit de tweede divisie, dinsdagavond in Istanbul met 4-0. De return van deze kwartfinale is pas volgende maand.

Wesley Sneijder had een basisplaats en was ijverig als spelverdeler en schutter van afstand. Hij maakte in de 55e minuut plaats voor Olcan Adin. Galatasary stond toen al met 2-0 voor door doelpunten van Blerim Dzemaili en Emre Çolak. De laatste benutte een strafschop. Vlak na rust zou hij er ook nog een missen.

Manisaspor speelde toen al met tien man. Aan de eerste penalty ging een overtreding van Muhammet Sercan vooraf. Deze moest er met rood van af. Sinan Bolat kreeg in het doel van Galatasaray weinig te doen. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen. Dat lukte tot twee keer toe niet bij een inzet van Macedonische routinier Goran Pandev.