07.03.2015 16:40

Huurling Marquet mag ruiken aan het eerste

François Marquet, aanvoerder van Jong PSV, baalt na een gemiste kans tegen Almere City in de Jupiler League. (27-02-2015)
François Marquet, aanvoerder van Jong PSV, baalt na een gemiste kans tegen Almere City in de Jupiler League. (27-02-2015)

PSV maakt handig gebruik van het feit dat Jong PSV in de Jupiler League voetbalt. De ploeg huurt François Marquet om hem één seizoen aan het werk te zien in de fysieke competitie, om vervolgens een beslissing te maken over een transfer. Het eerste elftal lonkt echter ook.

De negentienjarige Belg zit voor de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles van aanstaande zaterdag in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren. De middenvelder is weliswaar negentiende man en zal hoogstwaarschijnlijk alsnog buiten de boot vallen, maar een debuut in de Eredivisie komt in de buurt.

Marquet speelde tot dusver vijf competitiewedstrijden in de Jupiler League. Scoren deed de middenvelder nog niet, maar in het assistenklassement doet de Belg het prima met vijf assists. Marquet wordt door PSV gehuurd van Standard Luik en in het huurcontract is een optie tot koop opgenomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner