07.03.2015 21:38

SC Heerenveen steelt zege bij ADO Den Haag

In een duel met amper grote kansen, was sc Heerenveen zaterdag de meest gelukkige in het competitietreffen met ADO Den Haag. In Zuid-Holland was een bevlieging van Luciano Slagveer voldoende voor de winst: 0-1.

De eerste helft in Den Haag was er één die weinig mensen zich nog lang zullen herinneren. Twee mannen van sc Heerenveen kwamen in de schijnwerpers, maar niet vanwege een kans. Lerin Duarte, die voor dit duel werd klaargestoomd, moest zich na ruim twintig minuten al laten vervangen met een hamstringblessure. Niet veel later pakte Simon Thern een gele kaart door een snelle uitbraak van de thuisploeg op te breken.

Op deze twee momenten na viel er weinig te beleven in de eerste helft. SC Heerenveen was aanvallend onmachtig en had haar handen vol aan het verdedigen van ADO Den Haag. De Hagenezen waren ook de bovenliggende partij, maar kwamen ook amper tot echte kansen. Een paar onzuivere schoten van afstand en een enkele aanval waarbij de laatste bal niet zuiver was, was het enige wat het publiek te zien kreeg.

In de tweede helft was het spel lange tijd niet veel beter. De spitsen van beide ploegen kregen een grote kans. Michael Kramer kopte de bal in het zijnet, terwijl Mark Uth de bal aan de andere kant nipt naast schoot. Net na aanvang van het Haags Kwartiertje sloeg Heerenveen onverwachts toe. Luciano Slagveer, de man die misschien wel het minst in de wedstrijd zat van iedereen, begon op de rechterkant aan een dribbel de zestien in. Doordat Timothy Derijck niet ingreep en zich door de benen liet spelen, ontstond er ruimte voor Slagveer om de bal in de korte hoek binnen te schieten voor de 0-1.

Na de goal bleef ADO op zoek naar de treffer. Zoals de hele wedstrijd was de thuisploeg de bovenliggende partij met de meeste dreiging, maar dichtbij een doelpunt kwam men slechts eenmaal. Een voorzet van invaller Kevin Jansen werd door Kristoffer Nordfeldt verkeerd ingeschat, waarna Gianni Zuiverloon in kwam vliegen bij de tweede paal. Met zijn been heel erg hoog, kon hij de bal nog net raken, maar geen richting meegeven. Hierdoor kwam ADO Den Haag vanavond niet tot score en liep het voor het eerst sinds maanden tegen een thuisnederlaag op.

Door: Dennis Korpel