09.03.2015 09:43

'Booy ziet een rol bij Feyenoord wel zitten'

Foeke Booy (l.) en Fred Rutten schudden elkaar de hand na de persconferentie van de wedstrijd Go Ahead Eagles - Feyenoord. (27-09-2014)
Foeke Booy (l.) en Fred Rutten schudden elkaar de hand na de persconferentie van de wedstrijd Go Ahead Eagles - Feyenoord. (27-09-2014)

Zondagochtend kondigden Go Ahead Eagles en Foeke Booy aan dat aan het einde van het seizoen de wegen tussen club en trainer scheiden. In de media wordt de trainer nu al aan Feyenoord gelinkt, als assistent.

Waar het de zondag na de aankondiging nog maar ging om geruchten, bevestigt Booy zelf in het programma NOS Langs de Lijn dat hij een rol zoals Hennie Spijkerman die bij Ajax heeft wel ziet zitten. Spijkerman is al jaren de trouwe assistent van Frank de Boer.

"Maar er is niets, in feite kies ik voor de onzekerheid. Mijn gevoel zei me gewoon dat ik toe ben aan iets anders", laat de toekomstig ex-trainer van Go Ahead Eagles weten. Feyenoord is druk bezig met de vervanging van Fred Rutten, die afgelopen maand ook aangaf te stoppen bij de Rotterdammers aan het einde van het seizoen.

De namen van Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst gaan al langer rond in de catacomben van Feyenoord, maar het duo is erg onervaren en heeft bij een mogelijke aanstelling behoefte aan wat ervaring naast ze.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner