09.03.2015 11:13

Kluivert wil Room onder de lat bij Curaçao

Eloy Room (l.) en Zakaria Labyad (r.) balen van de vroege achterstand tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Vitesse (24-01-2015)
Eloy Room (l.) en Zakaria Labyad (r.) balen van de vroege achterstand tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Vitesse (24-01-2015)

Patrick Kluivert begon deze maand aan zijn avontuur als bondscoach van Curaçao. De oud-international kijkt in de Eredivisie rond voor potentiële internationals en voor de doelman is hij uitgekomen bij Eloy Room, goalie van Vitesse.

"Ik ben benaderd", bevestigt de sluitpost van de Arnhemmers tegenover De Gelderlander. "Maar op dit moment is Vitesse het belangrijkste. Ik moet er over nadenken", neemt Room zijn tijd. Sinds dit seizoen is de doelman met roots in Curaçao de eerste man onder de lat bij Vitesse.

Hij beseft dat er in de Eredivisie genoeg talent loopt om in aanmerking te komen voor een plek bij Curaçao. "Er zijn genoeg ervaren voetballers in de Eredivisie te vinden die voor Curaçao WK-kwalificatiewedstrijden kunnen spelen." Kluivert hoopt met zijn nieuwe land een gooi te doen naar kwalificatie voor het Wereldkampioenschap in 2018.

Curaçao speelt aan het einde van de maand maart twee kwalificatiewedstrijden tegen Montserrat in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner