11.03.2015 21:50

Toptalent in Enschede: "Mijn tijd komt wel"

Bilal Ould-Chikh (l.) draait tijdens Ajax - FC Twente behendig weg als Nick Viergever druk wil zetten op de bal. (15-02-2015)
Bilal Ould-Chikh (l.) draait tijdens Ajax - FC Twente behendig weg als Nick Viergever druk wil zetten op de bal. (15-02-2015)

Talenten krijgen in de Eredivisie de ideale kans om hun kwaliteiten te ontplooien. Zo ook Bilal Ould-Chikh, die elke week weer meer speeltijd krijgt bij FC Twente. Ondanks dat zijn naam al meerdere keren genoemd is in de media, blijft de aanvaller kalm.

"Ik laat het op me afkomen. Ik doe wat ik altijd doe, hard trainen. Ik ben zeventien jaar, mijn tijd komt wel. Het gaat met vallen, opstaan en weer doorgaan", zijn de wijze woorden van Ould-Chikh tegenover BN DeStem. "Ik ben geen speler die met zijn hoofd in de wolken loopt. Mijn familie is trots op me. Ik praat veel met mijn ouders, ze stimuleren mij heel erg. Dat geeft positieve energie."

Het supertalent groeide op in Brabant, maar verhuisde met zijn hele gezin toen FC Twente hem in de jeugdopleiding wilde opnemen. "Ik mis de zachte g", geeft de zeventienjarige voetballer toe. "Ik heb een leuke jeugd gehad in Roosendaal. In het begin was het erg wennen. Een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden vinden. Roosendaal is een warme plek waar ik nog steeds graag naar terugkeer bij mijn oma, opa en tantes. Vorige week was ik er nog."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner