15.03.2015 10:05

Booy vecht met Eagles door tot laatste snik

Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy (r.) geeft Jules Reimerink (l.) aanwijzingen tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - NAC Breda. (22-11-2014)
Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy (r.) geeft Jules Reimerink (l.) aanwijzingen tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - NAC Breda. (22-11-2014)

Of het wegzakkende Go Ahead Eagles in paniek is? "Dat vind ik een te groot woord", reageerde aanvaller Marnix Kolder na de schlemielige nederlaag zaterdagavond bij concurrent NAC Breda (1-0). ,,Er is wel de nodige onrust bij de club. Die zullen wij als spelers moeten wegnemen. We moeten zo snel mogelijk weer punten gaan pakken.''

De 34-jarige Kolder, die in Breda na zes wedstrijden als wisselspeler weer eens in de basisploeg mocht beginnen, beaamde dat behoud van de eredivisiestatus voor Go Ahead Eagles van levensbelang is. "Dat hebben de hoge heren ons ook verteld", verwees hij naar het indringende gesprek dat de clubleiding onlangs met de spelersgroep voerde. "Nee, over de trainer is toen niet gesproken. Maar ik denk wel dat wij als team hier een signaal hebben afgegeven. We zijn er in deze wedstrijd vol ingegaan en hebben hem zeker niet in de steek gelaten. In de afgelopen weken was ons voetbal gezapig. Nu hebben we weer strijd geleverd. Het is doodzonde dat we tegen NAC niet minimaal één punt hebben gepakt."

Door de vierde nederlaag op rij komt voor Go Ahead Eagles degradatie steeds dichterbij. Coach Foeke Booy, die een week geleden zijn vertrek na dit seizoen aankondigde, besefte dat in Breda maar al te goed. Vragen over zijn wankele positie wilde hij aanvankelijk niet beantwoorden. "Daarvoor moet je bij het bestuur zijn", sprak hij kortaf. Geïrriteerd door de aanhoudende toespelingen op een gedwongen en snel afscheid beet de 52-jarige oefenmeester alsnog fel van zich af.

Onrust

"Het enige dat voor mij belangrijk is, is het team", benadrukte Booy. "Ik train met de ploeg, bereid ze zo goed mogelijk voor op de volgende wedstrijd en maak de opstelling. Maar als de resultaten uitblijven, komt er onrust. Dat is altijd en overal zo geweest in het betaalde voetbal. Ik loop echter al zolang mee, daar lig ik niet meer wakker van. Waar ik wel slecht van slaap is van zo'n onnodige nederlaag. Dat vind ik echt heel erg voor de spelers. Ze hebben er hier samen keihard voor geknokt."

Booy wil zelf van geen opgeven weten. "Want als het een beetje meezit, kunnen wij ons op eigen kracht op tijd veilig spelen. Steun elkaar en blijf elkaar steunen, is mijn devies, Maar als het zo is dat men het niet meer ziet zitten met mij, nou zeg het dan gewoon. Als men vindt dat het moet ophouden, hoor ik het wel. We zijn tegenwoordig allemaal heel goed bereikbaar. Maar zolang ik niets hoor, blijf ik erin geloven. Ik blijf vechten tot de laatste snik."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner