17.03.2015 16:45

Update: Ajax maakt deal met Andersen rond

Nieuwbakken Groningen-middenvelder Simon Tibbling duelleert met Ajax-middenvelder Lucas Andersen. (16-01-2015)
Nieuwbakken Groningen-middenvelder Simon Tibbling duelleert met Ajax-middenvelder Lucas Andersen. (16-01-2015)

Lucas Andersen gaat deze week zijn contract verlengen bij Ajax. De twintigjarige Deen heeft nog een contract tot de zomer van 2016 en zal deze verbintenis verlengen tot 2018.

De jonge aanvaller bereikte mondeling een overeenkomst met de Amsterdammers voor het openbreken van zijn contract, meldt De Telegraaf. Het is de bedoeling dan Andersen nog voor de returnwedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk in de Europa League zijn handtekening zet onder de nieuwe verbintenis.

Tot op heden kwam Andersen bij de hoofdstedelingen tot 31 eredivisiewedstrijden, waarin hij eenmaal tot scoren kwam. Daarnaast maakte de Deen achtmaal zijn opwachting in de Champions League. Waar de aanvaller het in Amsterdam vorig jaar nog veelal moest doen met speelminuten voor Jong Ajax, is Andersen dit seizoen dan ook uitgegroeid tot een vaste kracht in het keurkorps van Frank de Boer.

Update: 17-03-2015: 16:45:

Zoals maandag al werd aangekondigd heeft Lucas Andersen dinsdagmiddag een handtekening onder een nieuw contract gezet bij Ajax. De Deen, die een moeilijke start kende in Nederland, ligt nu tot 2018 vast bij de Amsterdammers.

"Ik denk dat het goed gaat met mijn ontwikkeling. Bij Ajax kan ik nog heel veel bereiken. Het is mooi dat veel bepalende spelers hun contract hebben verlengd. Mijn doel is om ook één van hen te worden. Met deze groep kunnen we nog mooie dingen bereiken", stelt de Deense middenvelder op de clubwebsite van Ajax.

Onder andere Joël Veltman, Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn en Davy Klaassen verlengden eerder in het seizoen hun contract bij Ajax. De spelers hopen met een vaste kern het een keer ver te schoppen in Europa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner