16.03.2015 11:13

Supporter FC Twente is trots op speelminuten

FC Twente speler Hidde ter Avest heeft opnieuw een basisplaats gekregen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (14-03-2015)
FC Twente speler Hidde ter Avest heeft opnieuw een basisplaats gekregen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (14-03-2015)

Pas zeventien jaar is Hidde ter Avest. Toch maakte de jongeling van FC Twente zaterdagavond de negentig minuten vol in de 2-0 overwinning tegen PEC Zwolle. Ter Avest is vooral trots dat hij dat juist mag doen bij FC Twente.

"Ik kom gewoon uit het oosten. Ben een echte tukker. De mentaliteit die daarbij hoort, zit ook in mij", zegt hij in De Telegraaf. "Ik ben er trots op dat ik in het eerste elftal van deze club mag spelen. Dat ik nu al op dit niveau uitkom, is heel bijzonder. Eigenlijk ben ik nog steeds een supporter."

Ter Avest werd in februari plotsklaps vanuit de A1 overgeheveld naar het keurkorps van Alfred Schreuder. "Vorige maand werd ik op donderdag vanuit de A1 bij de eerste selectie gehaald, twee dagen later stond ik tegen Excelsior in de basis." De jongeling is zijn oefenmeester dan ook dankbaar. "Dat moet je wel durven als trainer. Hij geeft mij veel vertrouwen. Toen ik destijds instapte, was de negatieve sfeer rond het elftal al begonnen. Misschien was het juist wel een mooi moment om in het team te komen. Ik had niet de druk die anderen wel voelden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner