17.03.2015 16:25

Ajax schorst en beboet verdachte jeugdspeler

Zakaria El Azouzi ligt op de grond tijdens Feyenoord A1 - Ajax A1. (29-11-2014)
Zakaria El Azouzi ligt op de grond tijdens Feyenoord A1 - Ajax A1. (29-11-2014)

De jeugdopleiding van Ajax stond de afgelopen week slecht in het nieuws. Een speler mishandelde een agente in burger, terwijl twee andere jeugdspelers ook bij het incident aanwezig waren. Ajax heeft besloten de spelers niet weg te sturen.

Dit meldt De Telegraaf dinsdagmiddag. In de zaak, waarbij Zakaria El Azzouzi, Ashraf El Mahdioui en Samet Bulut bij betrokken waren, wordt alleen aanvaller El Azzouzi nog als verdachte aangewezen. Ajax heeft de schorsing, die de club instelde op de dag dat het nieuws bekend werd, echter nog niet opgeheven.

De spelers krijgen een aangepast schema bij Ajax en zullen ook jeugdspelers voorlichting gaan geven. Later op de dinsdag komt Ajax met een persbericht. Daarin zullen precieze sancties bekend worden.

Update: 17-03-2015: 16:25:

Ajax heeft maatregelen getroffen rondom de mishandelingszaak waarbij drie jeugdspelers betrokken waren. Eén jeugdspeler wordt mogelijk vervolgd en Ajax heeft die speler voor het resterende seizoen geschorst.

Het gaat om aanvaller Zakaria El Azzouzi, die zijn wedstrijden in de A1 van Ajax afwerkt. De spits heeft naast de schorsing ook de hoogst mogelijke boete die Ajax een jeugdspeler kan opleggen gekregen. Daarnaast moet de jeugdige aanvaller een cursus conflictbeheersing volgen.

De twee spelers die bij de mishandeling waren, maar niet meer verdacht worden van het feit, zijn voor een maand geschorst. Ajax beseft dat Ashraf El Mahdioui en Samet Bulut niet verdacht worden, maar vindt dat de spelers niet in zo'n situatie moeten komen. Naast de schorsingen en de boete traint het trio apart van de groep voor twee weken en moeten ze helpen bij projecten van de Ajax Foundation, een maatschappelijk initiatief van Ajax. Ook zullen de spelers een presentatie moeten geven, waarbij excuses worden gemaakt aan de jeugdspelers van de Amsterdammers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner