19.03.2015 19:58

Dinamo kan Napoli geen pijn doen

Napoli heeft als eerste de kwartfinales bereikt van de Europa League. Dinamo Moskou kon de Italianen, die in de Arena Chimki een voorsprong van 3-1 verdedigden, donderdag geen pijn doen. Het bleef 0-0.

Scheidsrechter Bas Nijhuis keurde twee Russische doelpunten terecht af wegens buitenspel. Napoli liet het niet bij verdedigen, maar begon zelfs met een offensief. Oud-PSV'er Dries Mertens schoot tegen de lat. Naarmate de eerste helft vorderde voerde Dinamo, met linksback Büttner als basisspeler en Douglas op de bank, de druk op. Het verontrustte doelman Mariano Andújar geenszins.

Ook na rust bleef hij probleemloos overeind. Jonathan de Guzmán, door trainer Rafael Benitez achter de hand gehouden, loste na ruim een uur Mertens af om de gunstige stand op het scorebord te helpen bewaken. Dat lukte vrij gemakkelijk. Büttner maakte in slotfase plaats voor Alexej Ionov, een wat aanvallender ingestelde middenvelder. Toen waren er officieel nog maar vijf minuten te spelen.