20.03.2015 14:30

Transferpraat: Sterling, De Bruyne en Depay

De transfermarkt is in alle grote voetballanden gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Eén van Engelands snelste aanvallers, Raheem Sterling, maakt binnenkort wellicht een binnenlandse transfer. De twintigjarige speler van Liverpool heeft een contract tot medio 2017 bij The Reds, maar de onderhandelingen over een langere samenwerking hebben vooralsnog niets opgeleverd. Manchester City, dat met bijna elke grote speler in verband wordt gebracht, zou volgens The Sun daarom de komende zomer een poging willen wagen om Sterling binnen te hengelen. De aanvaller zou bijna zeventig miljoen euro moeten kosten.

The Guardian kondigt 'de zomer van de grote verandering' aan van Manchester City. The Citizens zullen volgens het Britse medium binnenkort afscheid nemen van een drietal spelers: Samir Nasri, Yaya Touré en Bacary Sagna. Twee vervangers van deze vertrekkende spelers zijn naar verluidt Kevin de Bruyne van VfL Wolfsburg (dit seizoen goed voor liefst zeventien assists in de Bundesliga) en Newcastle United-ster Ayoze Pérez.

Dat Memphis Depay aan zijn laatste seizoen bij PSV bezig is, lijkt bijna wel zeker. De sterspeler van de Eindhovense club wordt al geruime tijd met diverse Europese topclubs in verband gebracht. Gregory van der Wiel verklapte al dat Paris-Saint Germain heeft geïnformeerd naar de buitenspeler, maar het sterkste gerucht komt uit Engeland. Het Manchester United van Louis van Gaal zou volgens verscheidene Britse media de beste papieren hebben om Depay deze zomer aan te trekken.

Voetbalt Adnane Tighadouini volgend seizoen nog steeds bij NAC Breda? De speler zelf wil in ieder geval een stapje hogerop. "Een club uit de top vijf", zei hij tegen Voetbal International. Teamgenoot Demy de Zeeuw zegt in de Volkskrant dat Feyenoord wellicht een optie voor de buitenspeler is: "Als ik Başaçıkoğlu bij Feyenoord zie, kan Adje ook in de Kuip spelen." Tighadouini zou de club uit Breda zo'n 2,5 miljoen euro moeten opleveren.

De Belgische club RSC Anderlecht moet vrezen voor een vertrek van Aleksandar Mitrović. De topschutter van de Eerste Klasse heeft de interesse gewekt van Swansea City. De Premier League-club is op zoek naar de opvolger van Wilfried Bony, die in de winter naar Manchester City vertrok. The Mirror meldt dat de ploeg van Garry Monk bijna zeventien miljoen euro over heeft voor Mitrović (20).

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner