21.03.2015 14:15

AZ'er niet naar Zweden: "Zet zich voor schut"

De spelers van AZ vieren het doelpunt van Steven Berghuis, die zojuist zijn ploeg op een 1-1 zette tegen Vitesse. (13-03-2015)
De spelers van AZ vieren het doelpunt van Steven Berghuis, die zojuist zijn ploeg op een 1-1 zette tegen Vitesse. (13-03-2015)

Muamer Tanković speelde al 25 wedstrijden in Nederland dit seizoen en vorig jaar maakte hij zijn debuut in het nationale elftal van Zweden. De aanvaller van AZ werd echter niet opgeroepen deze interlandperiode. Daar is Tanković nogal boos over.

"Het voelt alsof ze me vernederen", vertelt de Zweedse Bosniër, die ook niet werd opgeroepen voor het beloftenelftal van de Zweedse ploeg. "Persoonlijk denk ik dat ik te goed ben voor het spelen in onder-21", stelt Tanković echter tegenover het Zweedse Expressen. 

De man met vijf doelpunten achter zijn naam in de Eredivisie heeft dan ook geen goed woordje over voor de bondscoach van het beloftenelftal van Zweden. Hakan Ericson moet het flink ontgelden. "Ik denk dat Hakan zichzelf voor schut zet door me niet op te nemen in zijn ploeg."

Op 5 maart 2014 debuteerde Tanković voor Zweden. In de oefeninterland tegen Turkije kwam de speler van AZ als wisselspeler in het veld. De wedstrijd tegen Turkije ging met 2-1 verloren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner