21.03.2015 15:59

Manchester City na foute rode kaart langs WBA

Wilfried Bony kan juichen als hij Manchester City op een 1-0 voorsprong heeft gezet tegen West Bromwich Albion. (21-03-2015)

Het is Manchester City zaterdagmiddag gelukt om in het spoor van Chelsea te blijven. De koploper van de Premier League komt zondag in actie, maar zag de nummer twee uit Engeland simpel winnen van West Bromwich Albion: 3-0.

De openingsfase van de wedstrijd was ronduit bizar te noemen. Al na twee minuten mocht Gareth McAuley de kleedkamer opzoeken met een rode kaart, maar de verdediger van West Bromwich Albion verdiende deze kaart niet. Het was namelijk ploeggenoot Craig Dawson die een overtreding maakte op Wilfried Bony.

De nieuwe spits van Manchester City opende na een klein half uur spelen de score in het Etihad Stadium. Toen Fernando vijf minuten voor rust de score verdubbelde, was het duel in de Premier League wel gespeeld. David Silva maakte een kwartier voor tijd de 3-0.

Door de overwinning kruipt Manchester City naar Chelsea toe. De huidige landskampioen staat nu drie punten achter de ploeg uit Londen. José Mourinho speelt zondag met zijn ploeg een uitwedstrijd tegen Hull City.