21.03.2015 21:40

Uth bezorgt zijn oude ploeg gevoelige tik

Lucian Slagveer (m.) tekent namens sc Heerenveen voor de 0-1 tegen Heracles Almelo. De buitenspeler ziet juichende medespelers, waaronder Mark Uth (r.), op zich afkomen. (21-03-2015)
Lucian Slagveer (m.) tekent namens sc Heerenveen voor de 0-1 tegen Heracles Almelo. De buitenspeler ziet juichende medespelers, waaronder Mark Uth (r.), op zich afkomen. (21-03-2015)

Met twee assists en een doelpunt was Mark Uth hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 1-4 zege van sc Heerenveen zaterdagavond, op bezoek bij Heracles Almelo. In de Eredivisie deed hij daarmee zijn oude ploeg de das om.

In een regenachtig Almelo was het begin van beide ploegen zeer slordig. De eerste grote fout van de wedstrijd kwam op naam van Dario Vujičević, die op het middenveld de bal verloor aan Younes Namli. De jonge middenvelder behield het overzicht en bediende Luciano Slagveer uitstekend, die vervolgens met rechts beheerst kon binnen schieten.

De tweede grote fout werd gemaakt door Kenneth Otigba, die veel te kort terugspeelde op zijn keeper. Thomas Bruns kreeg deze bal zo in zijn voeten, die vervolgens met een beheerst schot de ploegen op gelijke hoogte bracht. Na deze fouten nam Heracles de overhand en ging op jacht naar een tweede treffer. Tweemaal raakte de thuisploeg de paal en daarnaast lag Kristoffer Nordfeldt nog enkele malen goed in de weg, waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamers ingingen.

Na de rust kwam sc Heerenveen goed uit de startblokken, maar had de ploeg moeite om Uth te vinden aan het eind van de aanvallen. Toch stond de lange spits in de 57e minuut aan de basis van de vernieuwde voorsprong van Heerenveen. Uth kreeg op rechts de bal en trok naar binnen. Hij leek even zelf te gaan schieten, maar verplaatste het spel prima naar Sam Larsson aan de andere kant van het veld. De Zweed haalde vanaf daar gericht uit en verschalkte Bram Castro met een geplaatst schot.

Ruim een kwartier voor tijd besliste sc Heerenveen de wedstrijd. Uth rommelde zichzelf door de verdediging van Heracles heen, op jacht naar zijn doelpunt. De bal viel uit de kluts uiteindelijk voor de voeten van Slagveer, die goed mee was gelopen. De buitenspeler speelde geen hele goede wedstrijd, maar scoorde wel zijn tweede goal van de avond. Na de 1-3 geloofde een deel van het publiek in Almelo niet meer in een goede afloop en vertrok alvast richting huis.

Uth beloonde in de 82e minuut een hele goede wedstrijd uiteindelijk alsnog met een treffer. Sam Larsson stond deze keer aan de basis, door snel het middenveld over te steken. Hij bediende de Duitse spits aan de rechterkant van de zestien, waarna de goaltjesdief beheerst met links de bal achter Castro kon schuiven voor de 1-4.

Door deze nederlaag voelt Heracles Almelo de hete adem van NAC Breda weer in haar nek. De zege van NAC op vrijdagavond zorgt ervoor dat beide ploegen evenveel punten hebben. SC Heerenveen doet met deze zege goede zaken in de strijd om play-offs voor Europees voetbal en kan met een gerust hart de verrichtingen van PEC Zwolle gaan bekijken op zondagmiddag.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner