21.03.2015 21:42

Willem II heeft geen kind aan FC Dordrecht

Ben Sahar (r.) schiet Willem II op voorsprong tegen FC Dordrecht en hij viert zijn goal met Samuel Armenteros (l.). (21-03-2015)

Willem II heeft zaterdag een makkelijke overwinning geboekt op FC Dordrecht. In eigen stadion wonnen de Tricolores met slechts 2-1 en werd Ben Sahar de 'man of the match' door beide doelpunten te maken. De bezoekers hadden nauwelijks wat in te brengen, op een doelpunt van Anthony Biekman in de laatste minuut na,  en bezorgden de Tilburgers zo een makkelijke avond.

Slaapverwekkend was de eerste helft. Veel fouten over en weer met een laag baltempo. Ben Sahar was de gevaarlijkste man van het veld, maar zijn inzetten ontbraken de nauwkeurigheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten. FC Dordrecht probeerde voornamelijk tegen te houden, maar dat leidde er wel toe dat FC Dordrecht amper gevaarlijk werd.

Net op het moment dat FC Dordrecht  de aanval opzocht, was het Willem II dat op voorsprong kwam. Ali Messaoud onderbrak een aanval van de bezoekers en met de steekpass die volgde zette hij Sahar alleen voor keeper Filip Kurto. Dit keer faalde de Israëliër niet: 1-0.

Vlak voor rust werd FC Dordrecht toch nog gevaarlijk. Maar dat kwam vooral door geschutter van Kostas Lamprou. De eerste keer grabbelde hij op een voorzet van Robin Gosens, maar Mitchell Dijks voorkwam erger door de bal te ruimen. Een minuut later ging het weer bijna verkeerd, maar dit keer herstelde hij het zelf. Andermaal grabbelde Lamprou, dit keer op een schot van Fernando Lewis. In de rebound was Sean Klaiber dicht bij de gelijkmaker, maar Lamprou hield zijn schot tegen.

De tweede helft was van het zelfde laken en pak. Veel fouten en slordigheden met Willem II dat de controle had. Na een uur spelen was het Ben Sahar die de wedstrijd besliste. Kurto keerde de inzet van Samuel Armenteros, maar in de nastoot was het Sahar die zijn tweede van de avond tegen de touwen schoot.

Ook na de 2-0 maakte FC Dordrecht geen enkele aanspraak op een treffer. De uitploeg werd geen moment gevaarlijk en bezorgde Willem II een makkelijke avond. Sterker nog, in plaats van een slotoffensief te ontketenen, was het Willem II die de wedstrijd domineerden. De Tilburgers hadden zelfs de score nog meer kunnen uitbreiden, maar Armenteros en Wiljan Pluim hadden het vizier niet op scherp staan. Biekman maakte in de laatste minuut nog wel de aansluitingstreffer, maar het mocht FC Dordrecht niet meer baten.

Door de overwinning staat Willem II in ieder geval voor twee uur op een achtste plek, wat aan het eind seizoen recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. Voor FC Dordrecht wordt het steeds lastiger om degradatie te ontlopen. Met nog zes wedstrijden te gaan staan de Schapenkoppen zeven punten achter op nummer zeventien Go Ahead Eagles. Volgende week gaat Willem II in de jacht op een play-offs ticket op bezoek bij PEC Zwolle. FC Dordrecht krijgt Heracles Almelo op bezoek in wat één van de vele finales gaat worden die 'Dordt' de komende weken zal spelen.

Door: Jesper Davelaar