22.03.2015 19:36

Zwaarbevochten zege Chelsea bij Hull

Doelman Thibaut Courtois van Chelsea zal ploeggenoot Loïc Rémy dankbaar zijn. De Franse spits schoot de koploper van Engeland zondag naar de zwaarbevochten winst op Hull City (2-3). Courtois was met een blunder in de eerste helft nog verantwoordelijk voor de 2-2 van Hull.

De ploeg van trainer José Mourinho leek een eenvoudige overwinning te gaan boeken in Hull. Eden Hazard tekende na twee minuten voor de 0-1 en zeven minuten later had Diego Costa de 0-2 al op het scorebord gebracht. Laconiek verdedigen zorgde ervoor dat Ahmed Al-Muhamadi de 2-1 binnen kon glijden na 26 minuten.

Twee minuten na de aansluitingstreffer ging Courtois in de fout bij een terugspeelbal van Branislav Ivanović. Hij leverde de bal zo in bij Abel Hernández, die eenvoudig de 2-2 binnen schoot. Invaller Rémy redde met nog veertien minuten op de klok in de tweede helft alsnog de drie punten.

Chelsea is nu al negen wedstrijd op rij ongeslagen in de Premier League en stevent ongehinderd af op het kampioenschap. Het verschil met nummer twee Manchester City, dat zaterdag al met 3-0 won van West Bromwich Albion, bedraagt zes punten. Bovendien heeft de koploper een wedstrijd minder gespeeld.

Ook Queens Park Rangers en Everton namen het zondag tegen elkaar op. Dat duel eindigde in een 1-2 uitzege voor Everton. Séamus Coleman zette de bezoekers al snel op voorsprong. Twintig minuten voor tijd scoorde Eduardo Vargas de gelijkmaker, maar tien minuten later maakte Aaron Lennon de winnende voor Everton.