22.03.2015 22:56

FC Barcelona vier punten los na winst op Real

In de Spaanse titelstrijd heeft FC Barcelona zondagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan Real Madrid. El Clásico eindigde in een 2-1 overwinning voor de Catalanen, die daarmee de koppositie in de Primera División verstevigen.

FC Barcelona ging vanaf de aftrap door met de galashow waar het tegen Manchester City aan begonnen was. De bal werd snel rondgespeeld en al binnen vijf minuten had Lionel Messi de eerste panna van de avond uitgedeeld, dit keer was Toni Kroos zijn slachtoffer. Toch waren het juist de Madrilenen die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Karim Benzema zette Cristiano Ronaldo vrij voor het doel, maar de Portugees trof van dichtbij de lat. Tien minuten later was het bij de eerste grote kans voor de thuisploeg wel raak. Een vrije trap van Lionel Messi kwam terecht op het hoofd van Jérémy Mathieu, die zijn eerste goal voor FC Barcelona binnen kopte.

Niets leek FC Barcelona daarna in de weg te staan, maar na een paar minuten herpakte Real Madrid zich. En dat deed het op fraaie wijze: de aanval werd opgezet door Luka Modric, die Benzema bereikte. Op zijn beurt wist de Fransman de bal met een hakje bij Ronaldo af te leveren, waarna de nummer zeven onberispelijk binnen schoot. De gelijkmaker gaf de ploeg van Carlo Ancelotti vleugels en al snel volgde dan ook een tweede goal. Gareth Bale, die tot dan toe onzichtbaar was, kopte de 1-2 tegen de touwen, maar werd onterecht teruggefloten wegens buitenspel. Daardoor werd met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was er op voetbalgebied weinig meer te genieten en was het vooral een slagveld. Bijna iedere vijf minuten viel er wel een gele kaart en het was dan ook een wonder dat bij het laatste fluitsignaal nog steeds 22 spelers op het veld stonden. Tussendoor scoorde Luis Suárez nog wel de 2-1, na een schitterende assist van Dani Alves rondde de Uruguayaan koelbloedig af. Pas in het laatste kwartier kwamen beide teams weer aan voetballen toe, wat diverse kansen opleverde voor Messi en Neymar. Zij scoorden niet, maar omdat ook Real Madrid niet meer tot scoren kwam, bleven de drie punten in Camp Nou.

De 2-1 zege geeft FC Barcelona wat ruimte, want het gat met Real Madrid is gegroeid tot vier punten. Met nog tien speelronden te gaan is de titelstrijd echter nog alles behalve beslist.

Door: Jessica Westdijk