24.03.2015 16:09

Ajax-huurling over perspectief: "Kan zomaar"

Lesly de Sa viert zijn doelpunt tegen FC Groningen met een kusje op het shirt van Go Ahead Eagles. (10-08-2014)
Lesly de Sa viert zijn doelpunt tegen FC Groningen met een kusje op het shirt van Go Ahead Eagles. (10-08-2014)

Ajax-huurling Lesly de Sa kan bij Go Ahead Eagles eindelijk weer aan voetbal denken. Na lang blessureleed beschikt de degradatiekandidaat uit Deventer weer over de vleugelaanvaller. Ondertussen komt het einde van het seizoen ook in zicht en keert De Sa in principe weer terug bij Ajax, waar hij nog een contract voor een jaar heeft. Wat de Amsterdammers met hem van plan zijn weet De Sa echter niet.

De Sa besloot in juli naar De Adelaarshorst te vertrekken, omdat hij daar meer kans op speeltijd maakte. Dat was aanvankelijk ook zo. De 21-jarige Mijdrechter startte in de eerste drie competitiewedstrijden in de basis en maakte tijdens zijn basisdebuut tegen FC Groningen zelfs een doelpunt. Dat veelbelovende begin kreeg door een hardnekkige rugblessure geen positief gevolg. De Sa maakte in de wintermaanden november, december en januari nog wel een aantal minuten, maar raakte nooit echt fit. "Het was een vervelende periode. Je komt hier om te spelen en dan krijg je blessures", vertelt De Sa aan Voetbal.com

Die vervelende periode lijkt achter de rug, want De Sa kon anderhalve week geleden op bezoek bij NAC Breda een klein half uur mee doen en zaterdag speelde de Ajacied tegen Vitesse een volledige helft mee. "Nu kan ik gelukkig weer vooruit kijken. Het is heerlijk om weer op het veld te staan. Je voelt weer die gezonde spanning van een wedstrijd." In de wedstrijd tegen Vitesse kwam De Sa in het veld voor Wesley Verhoek. De huurling van Feyenoord zorgde zaterdag voor geen enkele dreiging, De Sa lukte dat beter. "Het ging wel redelijk. Ik had wat dreiging en voelde dat er wat gebeurde toen ik speelde", vindt de aanvaller.

Ajax
De Sa heeft in ieder geval nog zes wedstrijden om te laten zien wat hij nog meer in huis heeft. Het lijkt er overigens sterk op dat het meer dan zes wedstrijden worden, omdat Go Ahead Eagles afstevent op de gevreesde nacompetitie. Daarna keert De Sa weer terug bij Ajax. De Amsterdammers hebben hem nog voor een seizoen op de loonlijst staan, maar nog geen duidelijkheid gegeven over de verdere toekomst. "Ik heb nog niet gesproken met Ajax. Ik ben net weer fit, dan is het wel logisch dat er nog geen contact is geweest", aldus De Sa.

Hij kan dus weinig zinvols zeggen over zijn toekomst. Ligt die buiten de ArenA, of misschien is er wel perspectief in de ArenA? "Het kan zomaar, ik weet het niet. Ik ben nu lekker aan het spelen en laat alles op me afkomen. Verder denk ik nog niet. Eerst spelen en fit blijven”, zegt De Sa. "Handhaving met Go Ahead Eagles is het belangrijkste. Als de ploegen dicht bij elkaar blijven kan het goed komen. Wij moeten blijven knokken en met het publiek erbij moet het wel in orde komen.”

Door: Steven Koelma

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner