25.03.2015 10:29

"Het is veel meer beuken dan in Nederland"

Ruud Vormer heeft het naar zijn zin in België. Met Club Brugge is de middenvelder volop in de race voor het landskampioenschap, staat het in de kwartfinale van de Europa League en pakte het zondag de Belgische beker. "Als je alles zo opsomt, klinkt het echt fantastisch."

"Dit is echt een prachtig seizoen aan het worden", zegt Vormer tegen het Algemeen Dagblad. "De winst in de bekerfinale was natuurlijk al geweldig. Het was de eerste hoofdprijs die ik in mijn loopbaan veroverde. Dat gaf een speciaal gevoel. Anderlecht kwam in de laatste minuut op 1-1, maar wij sloegen alsnog toe. Het was een geweldige middag."

Vormer is bezig aan zijn eerste seizoen bij Club Brugge. Hij is een vaste waarde in het elftal van Michel Preud'homme. Dat was Vormer bij Feyenoord niet, waar hij twee jaar onder contract stond. In België heeft Vormer ook een andere rol dan hij bij Feyenoord had. "Toen kwam ik onder trainer Ronald Koeman in aanmerking voor de positie van controleur, waar Jordy Clasie vrijwel altijd speelt", legt de speler uit.

Hij vervolgt: "Nu ben ik meer rechtermiddenvelder en schakel ik mezelf in aanvallend opzicht veel meer in. Ooit scoorde ik voor Roda JC tegen FC Twente een doelpunt vanaf die positie, Preud'homme was toen trainer in Enschede. Toen ik hem voor het seizoen sprak, gaf hij aan dat ik die rol in Brugge moest gaan vervullen. Timmy Simons is bij ons de speler die vlak voor de verdediging opereert, zoals Clasie bij Feyenoord."

"België heeft een mooie competitie hoor. Het is veel meer beuken dan in Nederland, dat wel. In Nederland proberen ook de laaggeplaatste ploegen te voetballen. Dat is hier anders, maar in de winterstop speelden acht Belgische clubs een oefenwedstrijd tegen Nederlandse tegenstanders. En wat denk je? De Belgen wonnen acht keer. Zegt ook wel iets toch?", besluit Vormer.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner