26.03.2015 11:39

Vervanger Wijnaldum komt niet uit de jeugd

Georginio Wijnaldum (r.) probeert Furdjel Narsingh (l.) van de bal te zetten tijdens SC Cambuur - PSV Eindhoven. (24-01-2015)
Georginio Wijnaldum (r.) probeert Furdjel Narsingh (l.) van de bal te zetten tijdens SC Cambuur - PSV Eindhoven. (24-01-2015)

Het is goed mogelijk dat Georginio Wijnaldum aankomende zomer zal vertrekken bij PSV. Hoofd jeugdopleidingen Art Langeler zet in op de jeugdopleiding, maar denkt niet spelers uit de jeugdopleiding al het niveau van Wijnaldum hebben.

"Dat is een proces van vele seizoenen", zegt Langeler tegenover Omroep Brabant. "Misschien duurt het wel tien jaar voordat PSV zo’n situatie heeft kunnen realiseren. Stel dat Georginio Wijnaldum in de zomer zou weggaan, dan is het nu niet realistisch om te verwachten dat je hem direct kunt vervangen door iemand uit onze eigen jeugdopleiding."

Langeler denkt dat het in de toekomst wel zal komen. "Door de nieuwe organisatie met het huidige Jong PSV in de Jupiler League zijn spelers al op jonge leeftijd doorgeschoven en krijgen ze te maken met meer weerstand. Ze moeten om leren gaan met tegenslag en het is goed dat ze er in de Jupiler League achterkomen dat het allemaal niet zo simpel is. De trainers proberen uiteraard een elftal samen te stellen dat resultaten behaalt, het einddoel blijft altijd de opleiding van het individu."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner