27.03.2015 14:27

Promotiekandidaat wil wel verder met cultheld

Jeffrey Leiwakabessy zoekt na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk contact met iemand op de tribune in het stadion. (23-01-2015)
Jeffrey Leiwakabessy zoekt na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk contact met iemand op de tribune in het stadion. (23-01-2015)

Dat NEC promoveert naar de Jupiler League, werd weken geleden al duidelijk. De ploeg presteert vele malen beter dan de concurrentie in de competitie en is al bezig met volgend seizoen. Daarin wil het Jeffrey Leiwakabessy graag meenemen naar de Eredivisie.

De verdediger, die in totaal al bijna tien jaar in het eerste elftal van de Nijmegenaren voetbalt, beschikt over een aflopend contract, maar in gesprek met de Gelderlander bevestigt algemeen directeur Bart van Ingen dat de huidige koploper van de Jupiler League graag nog even doorgaat met de routinier.

"We gaan met Jeffrey in gesprek. Hij is een man van de club en wil graag door. We hebben de intentie sa­men verder te gaan. Maar over de exacte invulling moeten we nog praten." Leiwakabessy begon zijn carrière bij NEC en vertrok in 2006 naar Alemannia Aachen in Duitsland. De verdediger kwam tot ruim vijftig wedstrijden in de Bundesliga en 2. Bundesliga, maar vertrok na twee seizoenen weer. Na wat omzwervingen op Cyprus en bij VVV-Venlo keerde de 34-jarige back in 2013 weer terug op het oude nest.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner