27.03.2015 15:12

Drenthe: "Geen spijt, wel geleerd van fouten"

Voor veel Nederlanders is Royston Drenthe nog steeds het beste voorbeeld van een voetballer die het veel verder had kunnen schoppen. De back vertrok op jonge leeftijd bij Feyenoord en voetbalt inmiddels in Turkije. Hij is volledig tevreden met zijn voetballeventje.

"Er komt steeds meer rust rond mijn persoontje", vertelt hij in Helden Magazine. "Ik focus me op mijn sport en laat me niet meer afleiden door andere dingen. Ik heb nergens spijt van, maar heb geleerd van mijn fouten." Drenthe, die in Engeland niet wist te slagen, voetbalt op dit moment bij het Turkse Erciyesspor. 

Drenthe begin als verdediger bij Feyenoord, maar in het buitenland groeide hij uit tot een middenvelder en linksbuiten. In Turkije begon de Nederlander met een doelpunt tijdens zijn debuut. Inmiddels heeft hij drie keer gescoord in de Turkse competitie, maar Erciyesspor staat in de degradatiezone in de Turkse competitie. Drenthe ligt nog tot 2017 vast bij de laagvlieger, maar een clausule in zijn contract zorgt ervoor dat hij kan vertrekken als de ploeg daadwerkelijk degradeert.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner