28.03.2015 12:10

Thorsby: "Wellicht richten op volgend seizoen"

Sander Fischer (l.) probeert in een duel met Morten Thorsby van sc Heerenveen bij de bal te komen. (01-03-2015)
Sander Fischer (l.) probeert in een duel met Morten Thorsby van sc Heerenveen bij de bal te komen. (01-03-2015)

Als achttienjarige jongen liet Morten Thorsby zijn thuisland achter zich voor een avontuur bij sc Heerenveen. Hij kwam inmiddels tot zeventien officiële wedstrijden, maar het seizoen van Thorsby zit in een neerwaartse spiraal. De Noor beseft waar dit aan ligt.

"Eigenlijk is het geen wonder dat ik er in deze fase wel eens doorheen zit", kijkt de middenvelder met de Leeuwarder Courant terug op zijn voetbaljaar. "In Noorwegen spelen we een zomercompetitie. Ik ben in januari 2014 begonnen bij Stabæk IF en middenin de competitie stapte ik over naar sc Heerenveen. Toen ik hier kwam, had ik vijf dagen vrij. In die dagen moest ik van alles regelen. Daarna ben ik meteen vol doorgegaan. Alleen met kerst had ik twee weken vrij."

Door alle speelminuten die in zijn lichaam zitten is het soms moeilijk om positief te blijven. "Eerlijk gezegd denk ik zelf ook wel eens zo negatief. Dit is de eerste keer in mijn carrière dat het niet bergopwaarts gaat." Thorsby verbond zich in de zomer van 2014 voor maar liefst vijf jaar aan de Friese formatie. Daar put de Noor vertrouwen uit.

"Misschien moet ik me richten op volgend seizoen. In elk geval moet ik geen stress hebben. Ik heb voor vijf jaar getekend en weet dat mijn kans wel komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner