28.03.2015 13:30

Ben Rienstra wil revanche: "Wel de bedoeling"

Ben Rienstra (r.) kan wel door de grond zakken als zijn ploeg kort na de openingstreffer de voorsprong alweer uit handen geeft tegen Excelsior. (22-03-2015)
Ben Rienstra (r.) kan wel door de grond zakken als zijn ploeg kort na de openingstreffer de voorsprong alweer uit handen geeft tegen Excelsior. (22-03-2015)

Afgelopen zomer maakte Ben Rienstra (24) de overstap van Heracles Almelo naar PEC Zwolle en daar kreeg hij geen spijt van. Met zijn nieuwe club lijkt de voormalig jeugdinternational de play-offs voor Europees voetbal te gaan halen én speelt hij binnenkort de halve finale van de KNVB beker. "Het heeft goed uitgepakt", aldus de middenvelder.

PEC Zwolle is momenteel de nummer zeven van de Eredivisie en die plek geeft aan het eind van het seizoen recht op play-offs voor de Europa League. Het gat met nummer acht Willem II bedraagt vijf punten en die ploeg komt volgende week op bezoek in het IJsseldeltastadion. "Daar kunnen we goede zaken doen", beseft de geboren Alkmaarder tegenover Voetbal.com. "Tegen Excelsior (1-1, red.) kon dat ook. Als je de kansen afmaakt, wordt het net als twee weken terug tegen Cambuur 5-1 of 6-1, maar gelukkig hebben we het voordeel dat we nooit zoveel weggeven."

Topseizoen

Het jeugdexponent van AZ praat alsof hij al jaren in Zwolle voetbalt. Vorig seizoen wekte hij als speler van Heracles Almelo de interesse van PEC en in de zomer maakte hij dan ook de overstap naar de hoofdstad van Overijssel. "Ze spraken het vertrouwen in me uit en het heeft uiteindelijk goed uitgepakt. We draaien een topseizoen en ikzelf denk ik ook. Ik kom veel aan spelen toe." Daarnaast staat hij met zijn ploeg ook nog eens in de halve finale van de KNVB beker, waar begin april FC Twente de tegenstander zal zijn in Enschede.

Boot afgehouden

Vorig jaar zag hij zijn nieuwe ploeggenoten al de finale winnen van Ajax. "Toen was het eigenlijk pas net rond. De trainer (Ron Jans red.) belde al een week eerder, maar toen heb ik gezegd dat ik nog geen gesprek wilde en heb ik de boot afgehouden. Later hadden we sms-contact en heb ik ingestemd." Zelf speelde hij de finale in 2012 met Heracles Almelo. PSV was toen echter met 3-0 te sterk, dus hoe het is om de beker te winnen, weet Rienstra niet. "Maar als ik mijn ploeggenoten hier bij Zwolle mag geloven, was het feest gigantisch."

Revanche

Twee weken geleden speelde PEC ook al in de Grolsch Veste tegen FC Twente en dat was dus een kopie van de komende halve finale. Destijds werd het 2-0 voor de Tukkers en had de uitslag hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat PEC-doelman Warner Hahn de wedstrijd van zijn leven keepte. "We hebben dat duel terecht verloren. Warner heeft daar laten zien dat hij de beste keeper van de Eredivisie is, want hij heeft ons een ruime nederlaag bespaard. Als we het niveau iets omhoog halen, zijn we zeker niet kansloos." Dan kan Rienstra eindelijk revanche nemen op de verloren bekerfinale die hij speelde, drie jaar geleden. "Dat is uiteraard wel de bedoeling", besluit hij lachend. 

Door: Tom Wassink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner