31.03.2015 16:32

Waterreus pleit voor een parttime bondscoach

Het draait niet lekker bij het Nederlands elftal en ook tegen Turkije komt Oranje op een achterstand. Guus Hiddink staat onder druk als bondscoach. (28-03-2015)
Het draait niet lekker bij het Nederlands elftal en ook tegen Turkije komt Oranje op een achterstand. Guus Hiddink staat onder druk als bondscoach. (28-03-2015)

Voor Ronald Waterreus is de tijd van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal voorbij. De oud-doelman van onder andere PSV en Glasgow Rangers beseft dat de opvulling dan snel geregeld moet worden. Waterreus voorziet een parttime functie voor de bondscoach.

"De keuze voor Hiddink is echt een beleidsfout van de KNVB. Hij had daar niet mogen zitten", schrijft hij in zijn column in de Voetbal International. "Bert van Oostveen heeft hem aangesteld om zelf uit de wind te blijven en dacht net als iedereen: Met 24 plaatsen op een EK kan ons niks gebeuren. De KNVB heeft daarmee een enorm probleem gecreëerd, want als Guus een stapje terug doet of moet doen, dan kun je het eigenlijk niet maken Danny Blind door te schuiven", kijkt de oud-doelman naar de voorgestelde opvolger van Hiddink.

"Die heeft eerst twee jaar lang Van Gaal verdedigd en schaart zich nu achter de keuzes van Hiddink. Je hoeft mij niet te vertellen hoe een spelersgroep daarop reageert", vertelt de ervaren man. Als Hiddink dus opstapt, heeft de Nederlandse voetbalbond dus een probleem. Waterreus heeft echter een idee. 

"Ik zie maar één oplossing. Maak van bondscoach een parttime baan. Een driemanschap met Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst zou ik voor de toekomst helemaal zien zitten. Zij kennen niet alleen hun eigen spelers, maar ook de Nederlandse competitie door en door. Ik ben ervan overtuigd dat deze mensen bij Oranje voor nieuw elan kunnen zorgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner