04.04.2015 12:26

"Gevoel ergens bij te horen is echt belangrijk"

Michael Chacon draagt vanaf volgend seizoen het shirt van FC Dordrecht om zijn schouders. De middenvelder stagneert in zijn ontwikkeling bij sc Heerenveen en is daarom blij met een kans bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

"Ik had het er moeilijk mee. Mijn moeder, met wie ik op mijn zesde van Colombia naar Nederland emigreerde, vond het zelfs nog lastiger", vertelt hij over zijn periode in Friesland aan de Leeuwarder Courant. "Er kwam interesse van Dordrecht, maar tot een verhuur kwam het niet. Terwijl ik zo graag de kans had gehad om me ergens anders te laten zien. Geef me die kans, dacht ik. Verhuur me."

"Het gevoel ergens bij te horen is echt belangrijk. Ik voel me niet te groot voor de eerste divisie, mocht het zover komen. Ik kreeg het verwijt onprofessioneel te zijn, kwam soms te laat en gaf trainers te vaak een weerwoord. Ik bén ook niet makkelijk in de omgang. Maar stel dat ik wel professioneel was geweest, zou dat mijn kansen dan hebben vergroot? Ik denk dat de situatie er niet door was veranderd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner