05.04.2015 09:15

Update: Bus Fener beschoten, spelers veilig

Bizar en vreselijk nieuws uit de voetbalwereld. Diverse bronnen uit zowel Turkije als in de rest van Europa melden dat de volle spelersbus van Fenerbahçe is beschoten door gewapende mannen. De spelersgroep is ongedeerd.

Wel wordt er melding gemaakt van het feit dat de buschauffeur zwaargewond is geraakt. Ook gaan de geruchten dat de chauffeur inmiddels is overleden. De ploeg speelde zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Çaykur Rizespor (1-5 winst) en de spelersbus werd op de terugreis staande gehouden door gewapende mannen.

Er wordt gesproken over een gerichte aanslag op de buschauffeur en niet over een directe aanslag op de spelers van Fenerbahçe. De enige Nederlandse speler die bij de ploeg voetbalt zat niet in de spelersbus. Dirk Kuyt kampt met een blessure, was waarschijnlijk wel bij de wedstrijd aanwezig, maar reisde niet terug met de spelersbus van zijn ploeg.

Update: 05-04-2015: 09:15:

Het drama dat zich zaterdagavond afspeelde in Turkije heeft geen dodelijke slachtoffers geëist. De spelersbus van Fenerbahçe werd beschoten, maar geen enkele speler raakte gewond. De buschauffeur werd wel geraakt.

Naar verluidt werd de man geraakt in zijn hoofd. De bus werd aangevallen door gewapende mannen met een hagelgeweer, waardoor de verwonding aan het hoofd niet dodelijk was. De spelers die in de bus zaten zijn door een gepantserde escort van het Turkse leger naar het vliegveld gebracht. Dirk Kuyt was niet aanwezig bij de wedstrijd en zat dus ook niet in de spelersbus.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner