09.04.2015 15:07

Groningen biedt jonge verdediger profcontract

Eduardo Wilson (r.) krijgt niet eens de kans om een kopduel te winnen van Desevio Payne tijdens FC Groningen - ADO Den Haag. (01-03-2015).
Eduardo Wilson (r.) krijgt niet eens de kans om een kopduel te winnen van Desevio Payne tijdens FC Groningen - ADO Den Haag. (01-03-2015).

FC Groningen heeft Desevio Payne een eerste profcontract aangeboden, dat meldt het Algemeen Dagblad. De negentienjarige verdediger maakte dit seizoen zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Groningse ploeg.

Tegen sc Heerenveen en ADO Den Haag stond de geboren Amerikaan in de basis en maakte hij zijn eerste speelminuten in de Eredivisie. Desondanks beschikt Payne nog steeds over een amateurcontract. Groningen is echter tevreden over de ontwikkeling van de verdediger en wenst hem nu dus langer aan de club te binden. De verwachting is dan ook dat Payne een contract voor meerdere seizoenen zal tekenen.

"De eerste gesprekken over een langere samenwerking zijn geweest'",  bevestigt Revien Kanhai, zaakwaarnemer van Payne. "Groningen heeft Desevio een contract aangeboden en de exacte voorwaarden daarvan worden momenteel besproken. Desevio staat open voor een langer verblijf omdat hij een vaste waarde voor het team wil worden. Daar gelooft hij in, ook omdat hij veel vertrouwen geniet van Groningen en een goed gevoel heeft bij de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner