09.04.2015 15:50

Ook Van Deelen teruggezet naar beloften

De spelers van FC Dordrecht vieren de gelijkmaker tegen Heracles Almelo met het publiek in Dordrecht. (04-04-2015)
De spelers van FC Dordrecht vieren de gelijkmaker tegen Heracles Almelo met het publiek in Dordrecht. (04-04-2015)

Dinsdag werd al bekend dat FC Dordrecht Andwelé Slory en Mart Lieder terug had gezet naar het beloftenelftal, nu heeft de club besloten om ook Jordy van Deelen naar het beloftenelftal te sturen.

Over Slory en Lieder is de Dordrechtse club niet tevreden, maar dat geldt niet voor Van Deelen. Hij kan een nieuw contract tekenen bij FC Dordrecht, maar wil zelf liever vertrekken, dat meldt RTV Rijnmond. Dit tot teleurstelling van trainer Jan Everse. "Jammer, want Jordy is een back met potentie. Geen complete back, maar een jonge speler die nog een hoop moet leren", zo laat Everse weten.

"Wij hebben hem een contract aangeboden, maar daar doet hij niets mee. Dan kiezen wij voor andere spelers", legt Everse uit. "Ik denk dat spelers en ook zaakwaarnemers eens kritisch naar zichzelf moeten kijken. Dit is een prima club voor een speler van het kaliber van Van Deelen om zich door te ontwikkelen. Als hij zich richt op de eredivisie wordt het moeilijk. Dan komt hij bij een ploeg in degradatiegevaar en speelt daar niet. Zit ie weer een jaar op de bank. Je moeten kijken naar de ontwikkeling, maar zij (Van Deelen en zaakwaarnemer, red) kijken ergens anders naar. Dan wij ook", aldus de coach van Dordrecht.

Slory en Lieder zaten tijdens het laatste competitietreffen met Heracles al niet bij de selectie en hetzelfde gold voor Ricky van Haaren. Hij traint deze week echter wel gewoon mee voor de wedstrijd van zaterdag met NAC Breda. In Breda vecht FC Dordrecht voor waarschijnlijk haar laatste kans op lijfsbehoud in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner