10.04.2015 10:28

'Ajax niet verder met bekritiseerde Deen'

Niki Zimling (l.) kijkt vooruit met de bal aan zijn voet terwijl Marco Verratti bij de middenvelder probeert te komen. (17-09-2014)
Niki Zimling (l.) kijkt vooruit met de bal aan zijn voet terwijl Marco Verratti bij de middenvelder probeert te komen. (17-09-2014)

De wegen van Ajax en Niki Zimling gaan na dit seizoen scheiden. De Amsterdamse club gaat de optie om de middenvelder definitief aan te trekken niet lichten. De Deen meldt zich daarom in de zomer weer bij het Duitse 1. FSV Mainz.

Dat schrijft Kicker vrijdag. Het is geen verrassing dat Ajax geen gebruik maakt van de optie in de huurovereenkomst. Zimling kwam maar sporadisch in actie voor de Amsterdammers. In totaal is de voormalige speler van NEC tot twaalf officiële optredens in het eerste gekomen. En dat waren meestal ook nog invalbeurten.

Belangrijke oorzaak is een bovenbeenblessure, die hem al een tijd van spelen afhoudt. Zimling kwam begin februari voor het laatst in actie. Dat was voor Jong Ajax in de Jupiler League tegen Achilles '29. 

Toen Ajax aan het einde van de zomerse transfermarkt besloot Zimling te huren kwam dat op kritiek te staan. De Amsterdammers zagen in Zimling de gewenste ervaren versterking, maar de buitenwacht zette de nodige vraagtekens bij de kwaliteiten van Zimling.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner