13.04.2015 19:40

Update: Vitesse-back keert terug bij selectie

Bart Vriends (l.) en Wallace (r.) raken uit evenwicht na een duel tijdens Vitesse - Go Ahead Eagles. (29-11-2014)
Bart Vriends (l.) en Wallace (r.) raken uit evenwicht na een duel tijdens Vitesse - Go Ahead Eagles. (29-11-2014)

Wallace komt zaterdag niet in actie voor Vitesse. De verdediger van de Arnhemmers zit niet in de wedstrijdselectie voor uitduel met Excelsior, omdat hij verdacht wordt van een strafbaar feit.

Vitesse schrijft op de officiële website dat Wallace donderdagnacht in het centrum van Arnhem is aangehouden op verdenking van een strafbaar feit. "Op basis van het feit dat hij binnen 48 uur voor een wedstrijd in het uitgaansleven verkeerde heeft de leiding van Vitesse meteen besloten Wallace zaterdag buiten de ploeg te houden en hem de maximale geldboete op te leggen", aldus Vitesse.

Het is onduidelijk wat de reden van de aanhouding is. Vitesse wacht meer feiten over de aanhouding en de aard van de verdenking af. Tot die tijd doet de club geen nadere mededelingen.

Wallace wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea, maar de rechtsback is geen vaste waarde in de ploeg van trainer Peter Bosz. De Braziliaan kwam tot zestien officiële optredens en startte veertien keer in de basis.

Update 13 april 2015, 19:40:33 - Vitesse-back keert terug bij selectie

Vitesse heeft Wallace weer in genade aangenomen na een onderhoud met trainer Peter Bosz en technisch directeur Mo Allach. De twintigjarige Braziliaanse verdediger, gehuurd van Chelsea, werd vorige week uit de selectie gezet nadat hij donderdagnacht was opgepakt in de Arnhemse binnenstad. Na tekst en uitleg te hebben gegeven, mocht Wallace maandag weer meedoen met de training. Hij speelt maandagavond niet met Jong Vitesse mee in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner