10.04.2015 13:30

Transferpraat: Van der Linden, Pedro en Touré

De transfermarkt is in alle grote voetballanden gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Maakt Jop van der Linden in de zomer de overstap naar de aartsrivaal van Go Ahead Eagles? Volgens Leven in Deventer staat de verdediger in ieder geval in de belangstelling van PEC Zwolle. Niet alleen de Zwollenaren, ook FC Twente en Vitesse zouden een oogje hebben op de 24-jarige verdediger. Eerder werd de vrijetrappenspecialist al in verband gebracht met SC Cambuur. Een langer dienstverband bij Go Ahead Eagles sluit Van der Linden echter ook niet uit.

Zijn volledige naam is Pedro Rodríguez Ledesma, maar de meeste voetbalfans kennen hem gewoon als Pedro. Het jeugdproduct van FC Barcelona speelt volgend seizoen misschien niet meer bij de Catalaanse club, meldt The Mirror. Pedro is het zat om tweede viool te spelen en wordt mogelijk weer herenigd met zijn oude trainer. Bayern München, waar Pep Guardiola aan het roer staat, zou Pedro namelijk willen overnemen van FC Barcelona. Ook Liverpool is geïnteresseerd in de 27-jarige aanvaller.

Het gerucht dat Yaya Touré in de zomer naar Italië verkast, wordt steeds sterker. De Ivoriaanse middenvelder van Manchester City staat volgens verscheidene Britse media nadrukkelijk in de belangstelling van Internazionale. De Italiaanse club wil weer terug naar de top en wil dat bewerkstelligen door topspelers aan te trekken, zoals Touré. De 31-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2017 bij The Citizens, maar de Premier League-club zou willen meewerken aan een transfer.

Is een megaruil aanstaande in de Premier League? Volgens The Daily Star gaan Arsenal en Liverpool over een paar maanden voor vuurwerk zorgen. Raheem Sterling zou naar The Gunners vertrekken en Theo Walcott bewandelt dan de omgekeerde weg. Arsenal moet nog wel bijna dertig miljoen euro moeten betalen om Sterling binnen te halen. De Engelsman wordt ook in de gaten gehouden door Real Madrid.

De verrichtingen van Benedikt Höwedes (27) worden nauwlettend in de gaten gehouden door Tottenham Hotspur. De aanvoerder van Schalke 04 speelt al zijn hele voetballeven bij Die Königsblauen, maar binnenkort mogelijk niet meer. De club van trainer Mauricio Pochettino heeft iets minder dan zeventien miljoen euro over voor Höwedes. Ook Kevin Wimmer van 1. FC Köln staat naar verluidt bij Tottenham Hotspur op de radar staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner