12.04.2015 20:14

RSC Anderlecht onderuit bij Standard Luik

RSC Anderlecht heeft zondagavond verzuimd de koppositie te pakken van de play-offs om de Belgische landstitel. De regerend kampioen verloor de uitwedstrijd bij Standard Luik met 3-1.

Imoh Ezekiel was de grote plaaggeest voor de bezoekers uit Brussel. De Nigeriaan scoorde tweemaal voor de thuisclub. Geoffrey Mujangi Bia maakte het derde doelpunt voor Standard. Bram Nuytinck werd na zeventig minuten gewisseld bij Anderlecht. Een minuut later verkleinde zijn ingevallen ploeggenoot Youri Tielemans de achterstand (3-1).

Club Brugge blijft de play-offs aanvoeren, ondanks de nederlaag van zaterdag tegen Kortrijk (2-0). Stefano Denswil veroorzaakte een strafschop, die Stijn De Smet benutte. Brecht Capon zorgde voor 2-0. Behalve Denswil had ook Ruud Vormer een basisplaats bij Club Brugge

KAA Gent profiteerde niet van de uitglijder van de koploper en verloor van Charleroi (2-1). AA Gent heeft net als Anderlecht twee punten minder dan koploper Club Brugge.