13.04.2015 19:23

Topscorer Emmen ontbreekt tegen Jong Ajax

FC Emmen moet het maandagavond in het uitduel tegen Jong Ajax stellen zonder clubtopscorer Cas Peters. De aanvaller kampt met een heupblessure. Jong Ajax treedt vanavond aan met Niki Zimling op het middenveld. Diederik Boer neemt de plek onder de lat in.

Cas Peters maakte al 22 doelpunten dit seizoen en daarmee neemt hij de tweede plek in op de topscorerslijst van de Jupiler League, maar maandagavond komt daar sowieso geen 23e bij. De aanvaller van FC Emmen was eerder deze week al een twijfelgeval, maar aan die twijfel kwam maandagmiddag een einde, Peters blijkt teveel last te hebben van een heupblessure en kan dus niet aantreden tegen Jong Ajax. Zijn plek in de basis wordt overgenomen door Leandro Resida.

Joop Gall heeft zijn opstelling op meerdere plaatsen gewijzigd. Frank Olijve keert terug in de basisopstelling en hetzelfde geldt voor Boy Deul. Aanvoerder Olijve zat een schorsing uit en Deul komt terug van een knieblessure. Bij Jong Ajax ook enkele wijzigingen ten opzichte van de verloren wedstrijd van vorige week tegen Jong PSV. Diederik Boer is vanavond de sluitpost en niet André Onana, die tegen PSV wel de plek onder de lat innam. Django Warmerdam, Terry Sanniez en Niki Zimling beginnen vanavond ook in de basis en dat gaat dan weer ten koste van Damil Dankerlui, Leeroy Owusu en Robert Murić. Laatstgenoemde scoorde in de vorige confrontatie tussen deze ploegen nog de 0-2.

De wedstrijd is vanaf 20:00 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner