13.04.2015 21:53

FC Emmen doet goede zaken met winst op Ajax

Al vroeg in de wedstrijd schiet Alexander Bannink FC Emmen op een 0-1 voorsprong tegen Jong Ajax. (13-04-2015)

FC Emmen heeft de goede reeks van de afgelopen weken voortgezet door maandagavond in Amsterdam met 0-2 te winnen van Jong Ajax. Alexander Bannink en Soufiane Laghmouchi waren trefzeker voor de ploeg van Joop Gall.

FC Emmen wist dat het goede zaken kon doen voor de play-off-strijd. Bij winst op Jong Ajax kon de ploeg van Joop Gall immers oprukken naar de vierde plaats. Dan moest er natuurlijk wel eerst gewonnen worden op de Toekomst. Met het ontbreken van clubtopscorer Cas Peters, hij maakte al 22 doelpunten dit seizoen in de Jupiler League, zou dit een lastige opgave worden.

Toch begon FC Emmen uitstekend aan de wedstrijd. Binnen drie minuten stond het scorebord al op 0-1 in het voordeel van de ploeg uit Drenthe. Een lange bal vanaf de rechterkant van het veld werd prima doorgekopt door de lange Roland Bergkamp. De meegelopen Bannink ontving de bal in de zestienmeter en lepelde de bal keurig over Jong Ajax-doelman Diederik Boer heen. Bannink scoorde zodoende zijn vier achtereenvolgende goal tegen Ajax.

Na de openingstreffer van Bannink, was het vooral Jong Ajax wat aanzette. FC Emmen werd alleen gevaarlijk in de tegenstoot. Danny Bakker had Jong Ajax kunnen en misschien wel langs zij moeten zetten, maar liet dit na. Een prima actie van Queensy Menig werd strak voorgetrokken en ging langs twee FC Emmen-verdedigers. Danny Bakker vergat alleen de bal een zetje te geven. Ook in het begin van de tweede helft had Jong Ajax het meest balbezit, maar was het FC Emmen wat na een kwartier spelen in de tweede helft twee grote kansen kreeg.

Eerst redde Boer op een schot van Roland Bergkamp en uit de daaruit volgende corner was het Tim Siepman die net naast kopte. In de 73e minuut verdubbelde FC Emmen de score naar 0-2. Een mooie aanval via de rechterkant van het veld werd voorgezet door Saïd Bakkati. Boer leek de bal in eerste instantie te klemmen, maar liet los, waarna het voor invaller Soufiane Laghmouchi een koud kunstje was om in te schieten. In het restant van de wedstrijd kon Jong Ajax ook geen potten meer breken.

Door de winst van FC Emmen op Jong Ajax klimt de ploeg uit Drenthe naar de vierde plek op de ranglijst. Jong Ajax zat een plekje naar de elfde positie. FC Emmen ontvangt volgende week in eigen huis Achilles '29. Jong Ajax treedt volgende week aan in de Grolsch Veste, waar Jong FC Twente de tegenstander is.

Door: Thomas Mulder