14.04.2015 14:58

NAC bevestigt serieuze interesse PSV-speler

Paul Gladon (l.) komt tijdens Sparta - Jong PSV in balbezit, maar de aanvaller wordt direct onder druk gezet door Abel Tamata. (15-02-2015)
Paul Gladon (l.) komt tijdens Sparta - Jong PSV in balbezit, maar de aanvaller wordt direct onder druk gezet door Abel Tamata. (15-02-2015)

Bij NAC staat het water aan de lippen. De club hoopt op handhaving in de Eredivisie, maar zoekt tegelijkertijd naar versterking voor volgend seizoen. Het lijstje met namen is al naar buiten 'gelekt'.

Nick van der Velden (Groningen), Abel Tamara (PSV) en Sander Fischer (Excelsior) worden gevolgd door de club uit Breda. "Alle transfervrije spelers kunnen een optie voor ons zijn. Dat is de vijver waar we in moeten vissen. Tamata is een interessante speler waar we naar kijken. Evenals Van der Velden. Die staan op een lijst bij ons", zegt NAC-trainer Robert Maaskant tegen BN deStem.

"Maar ik denk dat wij waarschijnlijk concurrentie hebben van meerdere clubs", voegt hij er nog aan toe. Van deze drie spelers lopen de contracten af. Ze zijn gratis af te halen en mede daarom zijn ze haalbaar voor de club uit Breda. 

Abel Tamata maakte in 2010 zijn debuut voor PSV, waarna hij werd verhuurd aan Roda JC. Voordat hij de overstap maakte naar PSV speelde Tamata in de jeugd van NAC. Een terugkeer behoort tot de mogelijkheden. Volgens BN deStem heeft de speler aangegeven het liefste naar een club te gaan in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner