14.04.2015 16:26

Ooijer vol lof over aanstaand kampioen PSV

Georginio Wijnaldum (r.) is erg blij met de openingstreffer tegen FC Groningen. De middenvelder combineert met Luuk de Jong (niet in beeld) en scoort zo de 1-0. (15-03-2015)
Georginio Wijnaldum (r.) is erg blij met de openingstreffer tegen FC Groningen. De middenvelder combineert met Luuk de Jong (niet in beeld) en scoort zo de 1-0. (15-03-2015)

Komende zaterdag kan PSV kampioen van de Eredivisie worden. De 22ste landstitel is bijna een feit. Het moet dan winnen van SC Heerenveen. André Ooijer is vol lof over de huidige selectie van de Eindhovenaren. 

"PSV heeft dit seizoen een heel goede en gebalanceerde selectie. Jonge jongens, die de afgelopen jaren net kwamen kijken, blinken dit seizoen uit", opent de oud-speler tegen Helden Online. "Memphis Depay en Jetro Willems zijn daar twee goede voorbeelden van. Beide spelers spelen een erg constant seizoen. Depay is met zijn doelpunten erg belangrijk en Willems blinkt uit als aangever. Hij is echt de assistkoning van de Eredivisie."

Niet alleen Depay en Willems kunnen rekenen op complimenten, ook de nieuwkomers. "Daarnaast is de komst van Luuk de Jong en Andrés Guardado erg belangrijk geweest voor het succes van PSV dit seizoen", gaat Ooijer verder. "Het team heeft echt heel grote stappen gezet ten opzichte van vorig seizoen. Wedstrijden die afgelopen jaar net verloren gingen, werden nu vaak gewonnen."

Wijnaldum

Depay, Willems, De Jong, Guardado zijn in de ogen van de ex-verdediger belangrijk voor het team. Eén man steekt er met kop en schouders bovenuit, tenminste dat vindt Ooijer. "Met alle respect voor de andere spelers van PSV, maar Georginio Wijnaldum is voor mij de grote uitblinker dit seizoen. Hij is zowel binnen als buiten het veld een echte persoonlijkheid. De pas 24-jarige aanvoerder is dit seizoen een aantal keer erg belangrijk geweest voor de ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner