15.04.2015 09:49

Verdediger vertrekt bij PSV: "Het is jammer"

PSV-spelers Abel Tamata (r.) en Jetro Willems (l.) balen na afloop van de Europa League-wedstrijd tegen Zenit. (26-02-2015)
PSV-spelers Abel Tamata (r.) en Jetro Willems (l.) balen na afloop van de Europa League-wedstrijd tegen Zenit. (26-02-2015)

De wegen van Abel Tamata en PSV gaan na dit seizoen scheiden. De linksback gaat zijn geluk elders beproeven, omdat trainer Phillip Cocu denk dat het beter is voor zijn ontwikkeling. In Eindhoven hoeft Tamata niet te rekenen op veel speeltijd.

"Als ik blijf, zou volgend jaar er hetzelfde uitzien en dan speel ik te weinig. Ja, bij Jong PSV in de Jupiler League, liever speel ik op een hoger niveau", zegt Tamata in gepsrek met BN DeStem. "Het is jammer, want ik geloof ik bij een club als PSV een vaste waarde kan zijn."

De situatie bij PSV kan veranderen als Jetro Willems de club verlaat. "Daar kan ik niet op wachten. Die belangstelling voor Jetro kon er na vorig seizoen ook zijn en het jaar daarvoor ook. Voor mij is het nu belangrijk dat ik aan spelen toekom. Het liefst in de subtop van de Eredivisie. Of het buitenland, als ik zeker weet dat het een goede club is."

NAC Breda is een gegadigde, want de Bredanaars hebben bevestigd belangstelling voor Tamata te hebben. "Ik neem alles serieus. Als NAC belt, denk ik daar zeker over na." Maar eerst het boek sluiten bij PSV, waar hij niet met teleurstelling in zijn lijf gaat vertrekken.

"Ik vind teleurstelling zo neerslachtig klinken, dat gevoel heb ik helemaal niet. Ik zit hier acht jaar bij PSV, de club heeft voor altijd een plekje in mijn hart. Dit wordt een afscheid met mooie emotie. Ik het snap het ook wel. De trainer zei dat ik het goed had gedaan en dat het voor mijn ontwikkeling beter is als ik ergens de eerste back ben."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner