15.04.2015 10:13

"Moet je voor deur staan en posten? Hou op!"

Willem II-speler Jerson Cabral (l.) in duel met Vitesse-speler Wallace Oliviera dos Santos (r.). (14-02-2015)
Willem II-speler Jerson Cabral (l.) in duel met Vitesse-speler Wallace Oliviera dos Santos (r.). (14-02-2015)

Trainer Peter Bosz vindt niet dat Vitesse moeite heeft om Zuid-Amerikaanse spelers in het gareel te houden. Vorige week raakte de Braziliaan Wallace in opspraak, die donderdagnacht werd opgepakt door de politie.

Daar was Vitesse niet van gediend en daarom werd Wallace voor de wedstrijd tegen Excelsior buiten de selectie gehouden. Daarnaast krijg de huurling van Chelsea ook nog een maximale boete.

"Dit gedrag is onacceptabel. Bij Vitesse hebben we geen speciale regels als het gaat om stappen, maar ik ga gewoon uit van gezond verstand. Een topsporter begrijpt zelf ook wel dat hij twee dagen voor een wedstrijd niks in de binnenstad te zoeken heeft", zegt Bosz tegen Voetbal International. Hij noemt Wallace 'een lief ventje met een gebruiksaanwijzing'. "Maar in opvoedkundige zin hebben we veel met hem te stellen."

Wallace is niet de eerste Zuid-Amerikaan die voor gedonder in Arnhem zorgt. Ook Jonathan Reis en Lucas Piazón hadden disciplinaire problemen. Maar Bosz wil Wallace daar niet mee vergelijken. "Jonathan was een ander verhaal, die jongen was verslaafd. Over Lucas wil ik het niet meer hebben, die is al weg." 

Hij vervolgt: "Moeten we de jongens beter begeleiden? Dat is onzin. Het is de verantwoordelijkheid van de spelers zelf. Moet je anders voor de deur gaan staan en posten? Hou toch op! Een jongen van twintig weet dat hij niet in de stad moet zijn. In mijn ogen is dit een incident. Wij hebben dit jaar een zeer gedisciplineerde groep."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner