16.04.2015 23:05

Lens scoort tijdens remise van Dinamo Kiev

Jeremain Lens heeft Dinamo Kiev niet aan een thuiszege op Fiorentina in de Europa League kunnen helpen. De aanvaller tekende voor eigen publiek voor de openingstreffer van het eerste duel tussen beide clubs in de kwartfinale. Khouma Babacar bezorgde de bezoekers uit Italië in blessuretijd een gelijkspel (1-1).

Lens speelde de hele wedstrijd voor Dinamo Kiev en kreeg ook nog een gele kaart. Hij is pas net hersteld van een spierblessure, die hem de laatste interlands van het Nederlands elftal tegen Turkije en Spanje kostte.

Bas Dost kon het voorbeeld van zijn landgenoot niet volgen. De spits werd na 57 minuten gewisseld bij VfL Wolfsburg in het thuisduel met Napoli. Hij heeft nu al anderhalve maand niet gescoord voor zijn Duitse club, die vrij kansloos verloor (1-4).

Een scheidsrechter, twee grensrechters en twee doellijnrechters zagen niet dat Gonzalo Higuaín eerst buitenspel stond en vervolgens de bal met zijn arm meenam voordat hij raakschoot. De spits uit Argentinië bereidde acht minuten later ook de tweede treffer van Marek Hamšík voor. De Slowaak zorgde na ruim een uur ook voor 0-3. Na de 4-0 van Manolo Gabbiadini scoorde Nicklas Bendtner nog voor Wolfsburg. De Deen was in het veld gekomen voor Dost.