17.04.2015 19:22

Excelsior speelt met twee nieuwe verdedigers

Excelsior speler Daan Bovenberg (l.) en Ajax speler Richairo Živković (r.) strijden om de bal. (08-03-2015)
Excelsior speler Daan Bovenberg (l.) en Ajax speler Richairo Živković (r.) strijden om de bal. (08-03-2015)

Marinus Dijkhuizen heeft voor het duel met Cambuur van vrijdagavond zijn halve verdediging op de schop genomen. Cambuur-coach Henk de Jong ziet een belangrijke verdediger weer terugkeren in de basisopstelling.

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen heeft zijn elftal op twee plekken gewijzigd ten opzichte van de met 1-3 verloren wedstrijd tegen Vitesse van vorige week. Waar Khalid Karami tegen de Arnhemmers nog de rechtsback was, is zijn plek vrijdagavond ingenomen door Daan Bovenberg, die de voorkeur krijgt. Karami neemt plaats op de bank.

Ook Kevin van Diermen is slachtoffer geworden. De centrale verdediger moet vanaf de bank toekijken hoe zijn vervanger Jurgen Mattheij het zal gaan doen. Luigi Bruins is niet fit genoeg, hij zit dus niet bij de wedstrijdselectie. Datzelfde geldt ook voor Alessandro Damen. De doelman die het voorbije maanden goed deed als vervanger van Gino Coutinho heeft een scheurtje in zijn rechter knieband.

Bij SC Cambuur zien we ook verandering in de verdediging. Vytautas Andriuškevičius keert terug in de basisopstelling. De international raakte in het duel van Litouwen met Engeland geblesseerd aan zijn knie, maar is weer fit om in de basis te beginnen. Dat gaat ten koste van Mart Dijkstra. Deze week was het nog even de vraag of Daniel de Ridder kon spelen tegen Excelsior, maar hij is erbij. De buitenspeler neemt plaats op de bank. Dat betekent automatisch dat Mikhael Rosheuvel in de basisopstelling begint.

De wedstrijd is LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner