18.04.2015 12:52

Dijkstra transfervrij van Cambuur naar Sparta

Mart Dijkstra (l.) en Willem Janssen doen weinig voor elkaar onder tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - FC Utrecht. (14-03-2015)
Mart Dijkstra (l.) en Willem Janssen doen weinig voor elkaar onder tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - FC Utrecht. (14-03-2015)

Mart Dijkstra verlaat SC Cambuur aan het einde van het seizoen voor Sparta Rotterdam. De 24-jarige verdediger heeft overeenstemming bereikt over een contract voor drie jaar. Hij is in het bezit van een aflopende verbintenis bij de Eredivisionist uit Friesland.

Leo Beenhakker, bestuurslid technische zaken van Sparta, is blij met de eerste versterking voor zijn club voor het nieuwe seizoen. "Mart is een speler die zowel centraal achterin als controlerend op het middenveld kan spelen. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd heeft hij de laatste vier seizoenen bij Cambuur meer dan zestig wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en Eredivisie."

De club uit Friesland liet eerder in het seizoen al weten dat het contract van Dijkstra niet verlengd zou worden. "Mijn contract bij SC Cambuur liep af aan het einde van dit seizoen. Nadat Sparta contact had opgenomen was ik er al snel uit met de club. Ik heb een mooie periode gehad bij sc Cambuur met het kampioenschap als hoogtepunt. Het lijkt me een mooie stap om mijn carrière op Het Kasteel te vervolgen."

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner