19.04.2015 12:47

Duarte: "Liefste bewijs ik me weer bij Ajax"

Lerin Duarte speelt momenteel op huurbasis bij Heerenveen en daar heeft de middenvelder het naar zijn zin. Hoewel hij nu aan de kant staat met een blessure zou hij het niet erg vinden om langer bij de Friezen te blijven.

Bij Ajax had de speler teveel concurrentie, waardoor hij niet aan spelen toekwam. Daley Sinkgraven werd gehaald door Ajax. Duarte bewandelde de andere kant op. Hij vertrok weliswaar op huurbasis. "Bij Ajax is het niet gegaan zoals ik graag wilde. Het liefst wil ik me daarom daar nog bewijzen. Maar Heerenveen is ook een mooie club, die ook zomaar een optie kan zijn…", zegt hij tegen Friesch Dagblad.

Bij Ajax mocht Duarte toch de kampioensschaal omhoog houden. In 2014 werd Ajax namelijk kampioen van de Eredivisie. Zijn rol was echter niet heel groot. "Al zou ik geen enkele wedstrijd hebben meegedaan, dan voelde het nog als mijn kampioenschap. Je zit wel met z'n allen in één kleedkamer. Traint samen. Iedereen wil kampioen van Nederland worden. Het gaf een goed gevoel om die schaal in mijn handen te hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner